Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak dlouho ještě budeme křesťansky odpouštět takovým nekompetentním bloudům a zrádcům naší vlasti, kteří vypouštějí svá "moudra, a přitom nejsou schopni zajistit v EU rovné podmínky pro podnikání v zemědělství, a podílejí se tak na jeho postupné likvidaci?!? Je to neinformovanost nebo úmysl pracovat takto na naší stále větší závislosti na cizí potravinářské produkci?? Je to proti zdravému rozumu!! Od salónních politiků typu Niedermayera či Prouzy se ničeho rozumného dočkat nemůžeme. :-(Rv

0 0
možnosti
JP

Tendenční předlouhé psaní předního zemědělského oligarchy a zastánce starých komunistických pořádků v zemědělství jsem celé nečetl, ale jen jsem si všiml, jak si protiřečí. Dle něho jsou jediné produkční a konkurenceschopné velké postkomunistické podniky. Ale zároveň uvádí, že Německo má mnohonásobně větší produkci na jeden hektar zemědělské půdy než my...

0 1
možnosti
Foto

Niedermayer je mimoň nejenom v zemědělské politice, ale je to zároveň zákeřný podrazák, který neváhá jít v hlasování v europarlamentu proti vlastní zemi. Nestojí ani za odplivnutí.

1 0
možnosti
Foto

Rozumím, že úspora z hromadnosti výroby je neoddiskutovatelná. Rozumím také tomu, že msíme mít velké farmy, pokud je má i Německo. Rozumějte ale prosím Vy potřebě malých a středních podniků. Základem tržní ekonomiky je konkurenční prostředí. Pokud bude pouze dominantní dodavatel nebo oligopol, je to už jen zdánlivá tržní ekonomika. Proto musíemdbát na to, aby neustále vznikaly nové firmy, aby se udržel přiměřeně velký počet firem na trhu a aby společnost vnímala malé podnikatele jako zásadní předpokald efektivity. Jinak tu máme zase socialismus, protože pokud bude ve vesnici pouze jediný zaměstnavatel, stanou se že všech vesničanů jeho otroci.

3 2
možnosti
PK

Pokud vím tak se do zemědělství noví a mladí nehrnou a "staří" nemají často komu otěže předat. To může dál navyšovat koncentraci ať jsou dotace postaveny tak nebo onak. Také se mi líbí ekohospodaření farmy "Pod hájkem", kde jsou zvířata jako ve vatičce, ale kilo hovězího Charolais stojí 700.

1 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 914x
Zdeněk Jandejsek pracuje v zemědělství a potravinářské výrobě celý svůj profesní život. Pochází se staré rolnické rodiny, která bez přerušení hospodaří od roku 1630. Žije na vesnici. Na základě celoživotních praktických zkušeností a odborných znalostí obhajuje zájmy zemědělců doma i v zahraniční. Skutečný zemědělec hospodaří s péčí řádného hospodáře a je prvním ekologem. Zná přírodu, protože v ní žije.

Seznam rubrik